Tuesday, December 21, 2021

Dejta zildjian-stämplar

Dejta zildjian-stämplar



Om du dejta zildjian frimärken har ett sätt att veta storleken, det finns fortfarande en uppsättning funktioner som gör att du kan skilja stora stämplar från antingen det sena 50-talets lilla stämpel utan 3 punkter eller 70-talets stämpel utan 3 prickarna eller s-stämplarna med 3 punkter. Enligt Paul Francis i NAMM-releasevideon användes dessa bläcklogotyper mellan ochdejta zildjian frimärken, men detta förfinades senare till sent Eftersom hamring varierar från cymbal till cymbal finns det överlappning mellan stilarna i dessa tre epoker, dejta zildjian frimärken. Dejta zildjian-stämplar "gamla" killar på fabriken påstås vara notoriskt dåliga när det kommer till frimärkens historiska tidslinje. Detta betyder att även om du kan hitta en fantastisk unik cymbal finns det också en risk att köpa vintage cymbaler från webben eftersom det finns att köpa allt som inte kan ses eller som låter annorlunda på ljud. Bra att veta att så inte är fallet, och bra att höra att du har koll på spamgrejen efter det här senaste utbrottet. Tunn stämpel s.





Lite anatomi av frimärken



Ett galleri med Avedis varumärke och bläcklogotyp dejta zildjian frimärken Scrolla ner genom det här galleriet och du går genom produktionsepoker av Avedis Zildjian cymbaler från början till nuvarande dag, dejta zildjian frimärken.


Den första delen av denna tid handlar mest om förändringar i varumärkesstämplarna, men när du väl kommit förbi kommer du att se mer om bläcklogotyperna och hur de förändrats över tiden.


Du har nu en tidsmaskin till hands. Njut av resan. Jag är inte ansvarig för några av de förberedande datumen, jag sammanställer bara information som noggrant undersökts av Bill Hartrick och nu cirkulerar runt på webben, oftast utan att den ursprungliga källan anges.


När du väl kommit in i det sena s och bläcket blir mer i fokus har jag försökt hitta konsensusdatum för dessa förändringar. Stort tack till alla de som är som jag brinner för cymbaler och försöker få ihop historien om dessa lockande metallskivor.


Informationen kommer verkligen dejta zildjian frimärken alla människor som har bidragit till diskussioner genom åren. Jag har alltid varit beroende av främlingars vänlighet. Vill du skicka någon länk till ett visst foto och en beskrivning? Den här sidan är inrättad så att du kan skicka eller posta en länk till ett visst foto och en beskrivning på ett forum. Hur du gör det är inte självklart. Det du gör är att gå till Tidslinjen År för år och klicka på länken till den bild du vill ha.


Det kommer att flytta ditt webbläsarfönster till galleriet och placeras i den posten. Om du slår upp i din webbläsare på den plats där du skriver in en URL-länk kommer du att se att länken slutar med ett följt av något ord.


Det kan till exempel vara en länk till Hollow Ink-logotypen på botten av en cymbal, dejta zildjian frimärken. Länken kommer att sluta i HollowInkZ och om du kopierar den här länken och sedan klistrar in den i ett e-postmeddelande eller i ett foruminlägg blir det en direktlänk till det inlägget. Observera att för att lägga in en länk i ett foruminlägg måste du använda vilken mekanism som helst som forumet har för att infoga en länk.


Men vad du än måste göra så kommer det att finnas en pasta där någonstans. Prova det nu genom att klicka på den här direktlänken till Hollow Ink Logo-posten En liten anatomi av frimärken För att identifiera eran av ett varumärkesstämpel måste du titta noga.


Frimärkets allmänna anatomi är att det finns en övre sektion som är stiliserad ottomansk text som ofta kallas arabiska, eller "de snirkliga bitar" och en nedre sektion på engelska.


Enligt Jeansonne "Den turkiska skriften överst i varumärket läser Son of Cymbalsmith", men i deras varumärkesansökan registreringsnummer säger Avedis Zildjian själva: De icke-latinska tecknen i märket translittereras till "a fi des Zilgian Share kat ", och detta betyder "Avedis Zildjian Company" på engelska.


I Zildjian-fabriken är väggen målad med den avkodade ottomanska: Bild: ottomansk avkodning Innan jag hittade bilden ovan arbetade jag med att avkoda den som Avedis Zildjian i RL-manus, två rader. Den här bilden täcker bokstäverna jag hade identifierat. Jag uppdaterar om jag kommer längre, men för tillfället ser det ut som att jag missat Företagssektionen.


Bild: Ofullständig osmansk avkodning Observera att RobScott ger ett exempel på arabiska och rapporterar även att det står Avedis Zildjian i den övre delen, även om han inte avkodar denna bokstav i taget.


Min anledning till att göra den här bokstaven i taget är att jag kan hänvisa till dem genom att säga "E av avEdis i den osmanska sektionen" och du borde veta att jag pratar om den karaktären som ser ut som O i den här tolkningen. Eller den ; som är Z för Zildjian. En annan sak att lägga märke till är att detta är en kalligrafisk enhet inte strikt linjär text, och det är en del av att det är en design som behagar ögat. Så vissa bokstäver är sträckta och inte en enkel representation.


Om du tycker att det är långsökt, överväg en rent engelsk kalligrafisk enhet: Bild: Premier Logo Försök att föreställa dig att avkoda det om du inte är bekant med det engelska alfabetet.


Att veta att vi tittar på Ottoman ger oss också en liten inblick i vad prickarna handlar om som visas över vissa bokstäver men inte i alla versioner av alla stämplar. Deras användning på ottomanska är att ändra uttalet av den bokstaven något. Under den osmanska delen är den engelska delen som säger AVEDIS ZILDJIAN Co Äkta turkiska cymbaler Made in U. Den engelska delen ändras i detalj över tiden, men vissa förändringar kan vara subtila förändringar av justering och relativ plats, dejta zildjian frimärken.


Till exempel har en 80-talsversion CO i stället för Co för företaget. Observera också att vissa frimärken inte har Made in U. tros bero på att de gjuts och rullades i USA och sedan färdigställdes i Kanada, så de är av blandat ursprung. Och det finns också några stämplar som säger Made in Canada. Men dessa förändringar är senare i serien och framåt.


De flesta av de tidigare ändringarna har att göra med ändringarna i anpassning och plats. Dessa kommer att introduceras när vi går igenom de specifika frimärkena.


En annan sak att notera är att det i den engelska delen finns ytterligare tre prickar de mellan U S och A. Men när vi pratar om "de tre prickarna" är det de i en triangel i den ottomanska delens övre del av frimärket. Bild: s stämpel tre prickar inringade Den övre delen av stämpeln genomgår olika förändringar under åren. Det här är de tre prickarna i fråga.


Frimärken med de tre prickarna inkluderar: 2 former av mitten av 50-talets stora stämpel, stämpeln, 60-talets stämplar och CO-stämpeln 80-talet. Få inte panik, vi går igenom dessa i tur och ordning. Lyckligtvis finns det andra subtila förändringar som sker i den osmanska delen och den engelska delen som kan vara ett hjälpmedel för att etablera tillverkningseran. Vi presenterar bläck och nämner modeller Många verkar tro att Avedis Dejta zildjian-stämplar satte inte bläck på sina cymbaler förrän i mitten av s.


Det är sant att de inte satte bläck som sa Zildjian på sina cymbaler förrän i mitten av s. Men de hade modell och dejta zildjian frimärken bläckbeteckningar. Det är bara det att de flesta äldre cymbaler har fått bläcket bort genom rengöring, dejta zildjian frimärken.


Men bläckstämplar som ger modell och eller vikt verkar ha varit en innovation från Avedis Zildjian som fanns från början, dejta zildjian frimärken. Så har billiant eller polerade cymbaler. PinksterboerThe Cymbal Bookp82 dokumenterade dem från före andra världskriget, men nyheter verkar inte ha nått alla ännu, dejta zildjian frimärken. Bild: Pre Trans Stamp s Ink Här är en PAPPERTUNN cymbal med en s-stämpel på.


Om du försöker hitta åldern dejta zildjian frimärken en cymbal och den har modellbläck dejta zildjian frimärken detta med ALLA VERSALER, anta inte att det måste vara från mitten av s eller senare. Det finns några olika bokstäverstilar som använts under de olika decennierna, men bläck har funnits länge.


När vi arbetar genom decennierna kommer även de aktuella bläckstilarna att visas. THIN på en pre trans 11" och en 26" Large Stamp så det är inte brist på plats för EXTRA i full THIN BEBOP katalogen har dessa ibland bara BOP sett på en Large Stamp BUNCCE HI HAT PING 50s HB MEDIUM THIN MEDIUM THIN FAST MED HEAVY HEAVY BOTTOM Frånvarande från de första dagarna hittills är en speciell bläck dejta zildjian frimärken KRASCHA.


Det verkar som om dessa kom i slutet av till början av s. Men jag har inte sett en bild på en bläck som kraschar på en 50- eller 40-tals cymbal än. Om du har en så hör av dig. Jag skulle gärna lägga till den på min lista och veta vilken stämpel den har. Läs vad Zildjian Sound Lab hade att säga om crashcymbaler här till exempel: Zildjian White Paper No. Pre Trans-stämplar till de senare s The Pre Trans dejta zildjian frimärken är de tidigaste av Avedis Zildjians varumärkesstämplar.


Vi träffade en strax innan i vår korta avvägning till Ink. Den tidigare stämpeln kännetecknas av en "chunky" eller "tjock linje" utseende dejta zildjian frimärken den osmanska delen, och den och har tre streck under sig. Detta är Bilaga H i Bills originalartikel.


Bild: Chunky Ottoman Exempel aka First Detta skiljer sig från den "tunna" eller "fina" versionen av den osmanska, som har tre punkter där den andra har tre streck.


Detta är Bilaga F i Bills originalartikel. Bild: Thin Ottoman Example aka Second Blanda inte ihop Pre Trans Stamp Thin Ottoman-exemplet med "tre prickar" längst ner, med den allmänna diskussionen om " de tre prickarna " dejta zildjian frimärken är i en triangel och inte en linje. Alla senare Avedis Zildjian-stämplar har prickstreck streck längst ner i den osmanska delen, så detta är ett sätt att se att du tittar på en Pre Trans Stamp cymbal.


Bild: s stämpel som visar punktpunkt streckstreck Bills originalartikel illustrerade två Pre Trans-stämplar och gav en trolig ordning där Bilaga H var äldre och Bilaga F nyare. Men artikeln gav inte dessa namn. Sedan dess har namnet "First Stamp" slagit fast för alla Pre Trans-stämplar, och sedan började "Second Stamp" appliceras på Exhibition F, dejta zildjian frimärken, efter ett förslag från Bill Maley på DFO.


När jag senast hörde att Bill Hartrick hade identifierat 4 undertyper av pre Trans Stamps och gillar inte användningen av "First Stamp". Men jag tror inte att Bill någonsin har publicerat sina fyra undertyper med de officiella namnen och typexemplaren, foton och identifierande egenskaper som skulle fastställa dem.


Sedan jag började titta närmare har jag identifierat mer än 5 varianter av dessa Pre Trans-stämplar, dejta zildjian frimärken, och det jag har funnit kullkastar hela den enkla uppfattningen om "först" kontra "andra". Om du vill dejta zildjian frimärken livet ska vara enkelt, dejta zildjian frimärken, stanna sedan med "Första" och "Andra", dejta zildjian frimärken ännu bättre bara kalla dem "Pre Trans Stamps". Men om du vill veta mer om vad som verkligen händer klicka här.


Det finns mer bläck på Pre Trans Stamp cymbalerna som kan försvinna med rengöring av en signatur, dejta zildjian frimärken. Bild: Första stämpelskrivning Dessa tidiga cymbaler har ibland skrift kvar under klockan. Ja, dejta zildjian frimärken, det här är som turkiskt tillverkade K Zildjian cymbaler. Det står Avedis Zildjian möjligen med Co på slutet. Och på en mer modern ton, någon har lagt vikten av gram på den här. Det är en 13" cymbal förresten.


De flesta äldre Pre Trans Stamp cymbaler verkar ha mindre diametrar. Större diametrar blir vanligare från Exhibit F-frimärken och framåt så vitt vi kan se från begränsade data, dejta zildjian frimärken. För exempel på att hamra på dessa tidiga dejta zildjian frimärken gå till hammarsidan. Zenjian - Bild: Zenjian stämpel Zenjian gjordes som en "värdelinje" av cymbaler. Åren som visas är dejta zildjian frimärken på när de dyker upp i Drum Companys kataloger, även om det fanns andra försäljningskanaler så katalogerna ger inte hela historien.


Zenjians ser ut som Avedis produktionscymbaler från den perioden. Efter kriget fanns det en tid då italienska tillverkare tillverkade Zenjian-linjen och det finns ibland förvirring mellan de två.


Bara för att göra saker mer komplicerade finns en Zinjian som erbjuds i Premier UK-katalogen och som tillverkades av UFIP i Italien. Pinksterboer p visar en beställning från Premier till UFIP för Zinjian cymbaler, dejta zildjian frimärken.





finbar dejtar man 46



Om du har en av dessa verkar det bättre att undvika att kalla den för en "stämpel" och istället hänvisa till den som en "mitten av 50-talet cymbal med en 60-tals kort stämpel". Men det kan vara svårt att ta bort "stämpel" som begrepp eftersom det har blivit etablerat. Bild: "Stämpel" Uppmätt bild: 17" Kraftigt hamrad ovansida Den är kraftigt hamrad på toppen och botten.


Bild: 17" kraftigt hamrad undersida Denna hamring ser verkligen inte ut som den välbekanta glesa cymbalhamringen med sitt mer regelbundna koncentriska ringmönster och ofta ganska lätt hamrande med en liten hammaryta. Denna hamring ser mer ut som Trans Stamp hamring även om det finns några cymbaler med denna grad av hamring som har stora stämplar eller små stämplar på dem.


Denna 50-talshamring kan se ut som Trans Stamp-hamring, men den kan också se ut som Quincy Drop Hammering från mitten av 50-talet som vi förknippade med Large Stamps eller det kan vara som senare 50-talshamring vi förknippar med Small Stamps.


Eftersom hamring varierar från cymbal till cymbal finns det överlappning mellan stilarna i dessa tre epoker. Generellt sett beror hur synlig hamrandet är på fotokvalitet och "dramatisk" ljussättning, och hur mycket smuts eller patina det finns.


Men man kan fortfarande se hammarmärkena på båda sidor om man tittar noga i de flesta fall. Om du kan hålla en sådan cymbal i dina händer och vända den fram och tillbaka i ljuset, är slaget lätt att välja.


Det som förblir svårfångat är ett bra tydligt sätt att särskilja de tre hamrande epoker som fungerar för nästan alla cymbaler. Det är ett pågående arbete. För fler exempel på att hamra på dessa cymbaler från mitten av 50-talet med 60-talsstämplar, gå till hammarsidan. Stora stämplar mitten av bilden: Stor stämpel Hollow Block. Hollow Block som visas ovan med smeknamnet HB eller Block Stamp, formellt namn Large Stamp Typ I det är lättast att upptäcka.


Detta beror på att du inte behöver veta höjden på stämpeln för att upptäcka en. Det är distinkt på grund av det distinkta ihåliga teckensnittet ZILDJIAN som används exklusivt i denna frimärke. Ibland kan du stöta på en s-stämpel som ser ut som om den också har den ihåliga ZILDJIAN-bokstäverna. Det finns fortfarande sätt att skilja det sanna ihåliga blocket från en 60-talsstämpel som efterliknar detta.


Jämför bilden ovan med den här stämpeln som låtsas vara ett ihåligt block: Bild: s pseudo HB Den vertikala linjekonstruktionen på båda fotona hjälper till att separera Large Stamp Type I från s stämplar. Detta är en utökad version av konstruktionen som beskrivs i sammanhanget för att skilja ett 70-talsfrimärke från andra frimärken.


Denna förlängd som i förlängd ner till den nedre versionen är också användbar för att skilja andra frimärken från varandra. Det som lämnas utanför beskrivningen på bilderna är att linjen går ner till höger om U:et i äkta. Det tillsammans med punkten i punktstrecket garanterar noggrannhet i placeringen. Detta liknar skillnaden mellan SSA och SSB på senare 50-talet.


Om den övre delen av den osmanska saknas är det mer sannolikt att det är en stor stämpel förutsatt att den uppfyller de andra testerna. Det finns också två andra typer av stora stämplar, med och utan de tre prickarna. Dessa två andra typer saknar det distinkta ihåliga teckensnittet ZILDJIAN som används i HB-stämpeln. Om du inte har ett sätt att veta storleken, finns det fortfarande en uppsättning funktioner som gör att du kan skilja stora stämplar från antingen det sena 50-talets lilla stämpel utan 3 prickar eller 70-talets stämpel utan de 3 prickarna, eller s. stämpel s med 3 prickar.


Först här är exempel på var och en med en linjal. Bild: Stor stämpel utan de 3 prickarna Denna stämpel ovan, visad med linjal, har inte de tre prickarna. Det kallas formellt en stor stämpel typ III. Osmanska toppen saknas på alla exempel på denna stämpel jag sett hittills. Bild: Stor stämpel med de 3 prickarna Den här, visad med linjal, har de tre prickarna.


Det kallas formellt en Large Stamp Type II och var inte avbildad utan namngavs formellt i Bills originalartikel. Toppen av den osmanska finns på alla exempel på denna frimärke jag sett hittills. Så hur upptäcker du en stor stämpel som dessa tre prickar eller inga tre prickar om du bara får en bild av stämpeln i sin egen ingen skala?


För att skilja de tre prickarna Large från s-stämpeln lägg märke till vilka delar av stämpeln som verkar relativt feta och vilka är i finare linjer. I s-stämpeln är ZILDJIAN Co djärv i förhållande till resten av engelsmännen och ottomanerna.


Men alla linjerna är i stort sett lika stora i de tre prickarna Large Stamp. Dessutom finns det en kontroll som skiljer s-stämplarna från den stora stämpeln med de tre prickarna baserat på den vertikala inriktningen av AN för Zildjian och NE för Genuine. Bild: Breddtest för stor stämpel med 3 prickar mot 60-tal.


I den stora stämpeln finns en liten lucka före Ö för Äkta. Stort tack till Biggles of Cymbalholic som mycket vänligt delade det med mig. Du behöver ett anständigt foto för att se skillnaden, men jag har upptäckt att när jag har tränat upp mitt öga i min referenssamling kan jag använda det på ett tillförlitligt sätt. Det blir knepigt när bilder av varumärkesstämplar tas i väldigt extrema vinklar. För att skilja de tre prickarna Large från stämpeln utan prickar, använd kriteriet för vertikal inriktning.


I s-stämpeln MADE IN U. är mer utspritt än i många andra stämplar. Som ett resultat har anpassningen av MADE IN U. En släkting till de krökta TURKISKA CYMBALerna är annorlunda. Vi har sett inriktningsskillnader som denna tidigare i detaljerna i Trans-stämplarna.


I s-stämpeln är E för madE tydligt till vänster om H för turkish. I den stora stämpeln utan de tre prickarna är E direkt under H. För att skilja de tre prickarna stora från de små stämplarna utan punkter från slutet av 50-talet, använd detaljerna för vilka delar som är feta jämfört med finare linjer. Både no three dots Large och no dots sent 50-tal har samma vertikala inriktning, så för närvarande måste du lita på bara de djärva skillnaderna.


I slutet av 50-talets lilla frimärke är både den osmanska sektionen och ZILDJIAN Co i fetstil i förhållande till resten av engelsmännen. Men alla linjerna är i stort sett lika stora i den stora stämpeln utan tre prickar.


En annan egenskap som verkar specifik för de stora stämplarna är formen på toppen av klockan. Åtminstone i 20" och 22" cymbaler verkar detta hålla.


I cymbaler mindre än 18" kanske det inte håller, men det finns en tydlig brist på bevis på det. Det finns två 18" HB i min referenssamling. Den ena visar helt klart den platta toppklockan, i det andra fallet framgår det inte av bilden.


Och jag har bara sett 1 eller 2 par HB-hattar. De stora stämplarna verkar vara mycket sällsynta på cymbaler med liten diameter, förmodligen på grund av mekaniska problem.


Men tillbaka till klockor där du kan säga visuellt. Bild: Stor stämpel som visar den platta mitten av klockan. Ovan kan du se den platta delen av klockan. Den kan sträcka sig ut ungefär en tum från monteringshålet. Efter det platta området sluttar klockan som vanligt. Bild: Stora stämplar en annan platt mittpunkt av klockan Och ovanför är ett andra skott från en lite annan vinkel. Så om en cymbal har en platt klocka är chansen god att det är Large Stamp. Men sambandet är inte perfekt.


Det finns några stora stämplar som inte visar den platta klockan, och här är ett 22" exempel tack vare Mike Layton. Stämpeln på denna är den stora stämpeln med 3 prickar, och i en helhetsvy av cymbalen får ett trick av ljuset eller svarven att det ser ut som om klockan kommer att vara platt ovanpå: Bild: Stor stämpel 3 prickar uppifrån Och ändå när vi tittar närmare på klockan från sidan, den är inte platt utan mjukt böjd.


Bild: Stor stämpel 3 prickar rundad mitt på klockan Jag vet inte varför det finns variation i detta än. Forskning pågår. För exempel på att hamra på dessa mid s Large Stamp cymbaler, gå till hammarsidan. Small Stamp late s två undertyper Bild: Sent 50-tal Små frimärken De små frimärkena är mycket mindre än de stora frimärkena.


Därav namnet. Men se upp, trots namnet Small Stamp är de inte de minsta. Nästa stämpel s är något mindre. Det finns INGA tre prickar på den lilla stämpeln. De röda och gröna pilarna på denna bild pekar ut två egenskaper hos denna frimärke. De gröna pilarna pekar på två delar av stämpeln som är i fet stil i förhållande till resten. Dessa är ZILDJIAN Co och den osmanska delen. Fetningen av dessa element ändras något i s när det bara är Zildjian Co , och igen i s när det försvinner helt.


De röda pilarna pekar ut den vertikala inriktningen av H över E. Samma fina vertikala inriktning är sant för C för cymbaler och N för iN. Återigen kommer detta att ändras i s och är ett andra sätt att skilja s stämpel från s lilla stämpel. Vi återkommer till det om något decennium. Enligt observationer gjorda av Cliff DeArment thank you Cliff visar det sig finnas två distinkta typer av små frimärken, som han kallar SSA och SSB.


Det är SS för Small Stamp som är en bra genväg när du tröttnar på att skriva ut Small Stamp om och om igen. A-formen saknar den övre delen av den osmanska delen, i B-formen finns allt där. Först kunde jag inte vara säker på att detta inte bara var ett stämplingsfel, men Cliff upptäckte att de två formerna också har en annan bredd för ZILDJIAN Co-delen av frimärket. Vi undersöker fortfarande om de två olika stämpelformarna användes under olika år, eller om de överlappar varandra i tid.


Det är möjligt att SSA är tidigare än SSB. Vi samlar fortfarande bevis. Men med tanke på vad vi vet om användningen av 3 stämplingsmaskiner och därmed 3 olika stansar av samma grundstämpel plus tidsförskjutningarna mellan tillverkning och stämpling, är det fortfarande inte klart om det finns kronologisk information att hämta från SSA och SSB.


För exempel på att hamra på dessa små stämpelcymbaler, gå till hammarsidan. Jag hoppas kunna förfina vad "senare 60-tal" betyder och om de kortare och högre stämplarna kan ha använts samtidigt. Men det verkar för närvarande lika svårfångat som att särskilja frimärkena och s-stämplarna utan att ta hänsyn till hamrandet. 60-talsfrimärkena har ett djärvt ZILDJIAN Co och detta delas med det senas lilla frimärke. Men när man jämför 60-talets frimärken med det senas lilla frimärke, i s:et framstår även den osmanska delen fet.


Men i s är det bara den djärva ZILDJIAN Co och inte den djärva ottomanen. Detta är en subtil skillnad och hur tydligt den framträder beror på hur väl formstämpeln är intryckt. Naturligtvis är det lättare att bara använda närvaron av de tre prickarna för att berätta.


Den översta röda linjen på bilden ovan visar toppen av stämpeln. Du kommer att se att linjen nuddar toppen av stämpeln på 3 ställen. Vilken som helst av dessa 3 platser kan användas som toppen att mäta från. Stämpelns botten är den röda linjen strax under MADE IN U.


A Stämpelns höjd mäts vertikalt mellan de två röda linjerna. Lyckligtvis behöver du inte mäta höjden så exakt bara för att skilja olika stämplar åt. Nedan är en bild på stämpeln som mäts med linjalen på plats. Alla nyckelegenskaper finns för att ses. Jag har noterat 4 ställen där det finns avbrott i hur just denna stämpel trycks in.


Dessa finns inte i alla fall, men de är vanliga nog att vara värda att nämna. Jag har ännu inte kunnat avgöra om de representerar ett enstaka tryckfel, låga fläckar på just den tärningen, just den tärningen börjar slitas ut eller något annat.


Det verkar som om den fetstilta ZILDJIAN Co i vissa exempel är lätt intryckt och ZILDJIAN Co kan se ut som om den är i ett ihåligt teckensnitt eller konturstil som ett resultat.


Jag har sett ett dussin personer felidentifiera ett 60-talsstämpel som ett ihåligt block eftersom de inte tittar noga noga. Om du gör en direkt jämförelse av de två är de olika: det verkliga konturteckensnittet har ett relativt större ihåligt utrymme i mitten. Den feta ZILDJIAN Co från 60-talet har mitten av bokstäverna intryckt något så att fina svarvlinjer inte syns inuti bokstäverna.


Det verkliga konturteckensnittet på Large Stamp Hollow Block är mycket renare och cymbalens yta är inte alls intryckt i den ihåliga delen av bokstäverna. Bokstävernas ändar är också skarpare och mer fyrkantiga. Dessutom finns det en skillnad i placeringen av AVEDIS i förhållande till punktstrecket och ZILDJIAN.


Dessa illustreras alla i ett foto av ett av dessa pseudo Hollow Block kontra det riktiga Hollow Blocket. Slutligen, om stämpeln stör dig, finns det andra produktionsledtrådar på cymbaler som synlig hamring och svarvning från sent 50-tal och behandlingen av klockor som låter dig säg en mid s cymbal från som cymbal.


För exempel på att hamra på dessa cymbaler, gå till hammarsidan. Detta kallas ibland en "hög stämpel". Men blanda inte ihop Tall Stamp 60s med Large Stamp mid s. Väldigt olika produktionsepoker. Det är de, men det som låter oss skilja dem åt utan att mäta är mönstret av avbrott eller egenheter. Den 1. Men när de finns finns bristerna i D och I som ibland kan se ut som ett i, ibland vänster sida av V:et och ibland vänster sida av toppen av A:et.


Den här listan skiljer sig från den korta stämpeln som har defekterna överst på den osmanska, AED men inte I och den övre delen av kommatecken. Om du går bak till det allra första fotot i s-avsnittet är det det enda felet som finns i just den pressningen. Jag har en cymbal med denna 1. Hela stämpeln är dock väldigt lätt intryckt så att mycket av detaljen saknas.


Vad jag gör för att underlätta mätningen är att placera en bit maskeringstejp precis ovanför stämpelns överkant och en annan strax under botten MADE IN U. Det gör det lättare att mäta avståndet exakt. Jag flyttar bandet efter behov för att få det på precis rätt ställe. Med en stark stämpel kanske du inte behöver göra detta. Men med en svag stämpel kan det hjälpa mycket. Här är det i aktion rapportering Den ursprungliga användningen av namnet Zilco var tidigare när Zilco var en värdelinje av cymbaler tillverkad i USA. Den här gången kallas cymbalerna Zilco av AZCO och inkluderar ordet Kanada.


Enligt The Cymbal Book p fanns det två sorters Zilco av AZCO cymbaltyper. En tillverkades på samma sätt som dåtidens Avedis cymbaler. Den andra var en tunnare ohamrad cymbal. Jag vet inte om den andra stilen var begränsad till perioden, eller om båda cymbaltyperna fanns i båda perioderna. Jag vet ännu inte om det var någon formstämpelskillnad mellan de två epokerna eller mellan de två olika typerna av Zilco by AZCO cymbaler.


För exempel på den sortens hamring man kan förvänta sig på dessa 70-tals Zilco by AZCO cymbaler, se hammarsidan. Jag har stött på ytterligare två AZCO-stämplar som också användes, och det kan finnas fler. Den första är en som används för cymbaler som ska säljas med Rogers trummor: Bild: Rogers av AZCO Stamp Den andra versionen säger bara AZCO CANADA: Bild: AZCO CANADA Stamp Det ser ut som att AZCO är skrivet med samma typsnitt som senare användes för SABIAN bläcklogotyp.


Du kan se detta särskilt i A som är bokstaven de har gemensamt. Bara på stilistiska grunder kan man antyda att denna AZCO CANADA-stämpel är den senare, och detta stämmer överens med att denna version är den senare stämpeln som Pinksterboer säger används på tunna cymbaler som inte är hamrade, förmodligen bara pressade i form. Denna AZCO Canada-stämpel visas på denna 20" cymbal som verkligen är tunn och ser ut att vara precis pressad i form.


Jag läste om hur de första cymbalerna gjordes av dem som fördes till Turkiet från Armenien av sultanen för att producera zils och gongonger. Jag tror att det var Avedis den första som skapade den perfekta legeringen för ljud även om hans avsikt var att formulera blandningen till guld. För sin förträfflighet i sitt hantverk belönades han med viss rikedom från sultanen samt ett efternamn som ändrades till ZIldjian. Med dessa pengar och namn öppnade han sin egen cymbalfabrik vid den här tiden började kompositörer använda cymbaler i sina kompositioner.


Avedis det 3:e förnamnet för män alternerade någon annan generation kom till USA och arbetade på en godisfabrik innan han öppnade sin egen godisbutik. Hans farbror bad honom att återvända för att fortsätta familjeföretaget istället, farbrorn kom till USA för att förmedla kunskapen om smide och hamring och sådant.


Avedis öppnade upp för affärer och slog harlem och gav trummisar i jazzåldern vad de ville ha i cymbaler. Resten är ganska mycket känt som Avedis Zildjian Company. En fascinerande historia helt enkelt! zenstat Gäst. trapmann sa:. Klicka för att expandera bongomania DFO Master. Anslöt 16 oktober, meddelanden 4, reaktionspoäng 1, plats Portland, OR. Fascinerande grejer! Ursäkta att jag grävde upp en gammal tråd, men jag sökte på Zildjian dating och den här tråden kom upp. Det fanns flera andra såklart, men inte så intressanta eller värt att stöta på.


Jag brukade använda Cymbalholics som min referens för Zildjian-datum, men det forumet gick såklart upp för flera år sedan. Det verkar som om de kan komma tillbaka, men det är inte där än. Jag förstår att stämplarna inte är tillförlitliga, enligt punkten i denna tråd, men om det finns en sida som ger så mycket information som vi tror att vi vet idag, skulle det vara användbart! Här är hopp i alla fall. Zeb Mycket välkänd medlem. Anslöt sig 18 februari, meddelanden Reaktionspoäng 58 Plats SW Virginia. Kol 14? bongomania sa:.


Tack för allt det! Jag var på CH ett tag för flera år sedan, men sedan stängde forumet helt. Någon gång efter det tog jag en paus från trummor i några år, och slutade leta. Jag plockade nyss upp pinnarna igen och såg att CH är stängt nu, så jag antog att det hade varit stängt under de mellanliggande åren. Bra att veta att så inte är fallet, och bra att höra att du har koll på spamgrejen efter det här senaste utbrottet.


Jag kommer snart att lägga upp några stämpel- och profilbilder på ett par av mina äldre Avedis-pjäser. fatchoppers DFO Veteran. Anslöt sig 11 mars, meddelanden 2, reaktionspoäng Plats USA. NYA KONCEPT SHOP MODELLER Shop Concept Shop. LÄRA SIG ATT SPELA! ZILDJIAN TRUMMETOD Börja nu. LÅT VÄRLDEN HÖRA VAD DU HAR ATT SÄGA Hitta ditt ljud TRAVIS BARKER Blink NYTT KONCEPT SHOP MODELL. SHOPPA NU.


NY ANKOMST. KONCEPTMODEL I FRAMLJUS Fat Hats. Spelarfavoriter. Lägg till i önskelista. Jämför storlek S. Lägg till för att jämföra Avbryt. Lägg i varukorg.


Jämför Diameter Jämför storlek 6". Jämför storlek XS. Jämför Diameter 8. Hedra en legend Det är med tunga hjärtan vi sörjer förlusten av Charlie Watts, "Världens största rock n' roll trummis".


Vi firar Armand Zildjians år För att fira Armand Zildjians liv och cymbaltillverkningsarv öppnar vi familjens cymbalvalv för första gången någonsin. Vår familj växer Zildjian är stolt över att välkomna den nyaste medlemmen i vår artistfamilj, Anderson. Konsten bakom ljudet Genom att blanda gamla världskoncept och nya världstekniker, har Zildjian utvecklats med både musik och teknologi, och fortsätter att förnya processen för cymbaltillverkning.


Asiatisk amerikansk diskriminering Vi är ledsna över att se den senaste tidens uppvisningar av rasism och diskriminering mot det asiatiska amerikanska samhället här i U.S.A. Konfrontera rasism Zildjian Company står i solidaritet med det svarta samhället. Ledande musiktrender Genom att ligga före musiktrender och samarbeta med artister har vi legat i framkanten av ljudutveckling. Dennis Chambers.

No comments:

Post a Comment